Αποκάλυψη: Το WHSR υποστηρίζεται από αναγνώστη. Όταν αγοράζετε μέσω των συνδέσμων μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.
Blogging για Dummies: Πώς να ξεκινήσετε ένα blog το 2022
Ενημερώθηκε: 2022-04-28 / Άρθρο από: Jerry Low
Θέλετε λοιπόν να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Αυτό είναι το μέρος 1 του Οδηγού μου για το Blogging 101 για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ένα blog και ίσως να βγάζουν τα προς το ζην από αυτό. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα απαραίτητα βήματα για τη ρύθμιση ενός λειτουργικού ιστολογίου χρησιμοποιώντας το WordPress.
Σίγουρα, θα μπορούσε να γίνει πολύ δύσκολο στο μεταγενέστερο στάδιο. Αλλά σε γενικές γραμμές, το blogging είναι εφικτό για όλους όσους έχουν υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Εάν είστε νέος στον κόσμο του blogging, θα σας καθοδηγήσω σε όλα τα βασικά για τη δημιουργία ενός ιστολογίου στο διαδίκτυο για να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση σε αυτήν τη σελίδα. Ακολουθούν τα έξι βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
Ο τομέας σας είναι το όνομα του ιστολογίου σας. Δεν είναι κάτι φυσικό που μπορείτε να αγγίξετε ή να δείτε. αλλά απλά μια σειρά χαρακτήρων που δίνουν στον ιστότοπό σας μια ταυτότητα - όπως τον τίτλο ενός βιβλίου ή ενός τόπου. Ο τομέας σας «ενημερώνει» τους επισκέπτες σας για το είδος του ιστολογίου που επισκέπτονται.
Μπορείτε να επιλέξετε και να καταχωρίσετε τα ονόματα τομέα σας μέσω ενός καταχωρητή τομέα.
Προσωπικά, χρησιμοποιώ το NameCheap για να διαχειρίζομαι τις εγγραφές τομέα μου, κυρίως επειδή είναι συνήθως φθηνότερες και προσφέρουν δωρεάν προστασία απορρήτου τομέα. Αλλά οποιοσδήποτε άλλος αξιόπιστος καταχωρητής τομέα θα πρέπει να είναι εντάξει.
2. Εγγραφείτε για έναν οικοδεσπότη Ιστού
Η φιλοξενία Ιστού είναι το φυσικό μέρος όπου αποθηκεύετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας – λέξεις, θέματα ιστολογίου, εικόνες, βίντεο κ.λπ. Για να κατέχουμε ένα web hosting, το νοικιάζουμε από εταιρείες που εγκαθιστούν και διαχειρίζονται διακομιστές φιλοξενίας ιστοσελίδων.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι φιλοξενίας Ιστού στην αγορά και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού. Δεν πρόκειται να καλύψω αυτές τις λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο – αν είστε περίεργοι, κάντε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα.
Για τους νέους bloggers, ξεκινήστε από μικρά με μια προσιτή κοινόχρηστη φιλοξενία.
Hostinger είναι ένας από τους φθηνότερους οικοδεσπότες Ιστού, ειδικά κατά την περίοδο εγγραφής για μήνα του μέλιτος. Παρά το γεγονός ότι είναι μια οικονομική εταιρεία φιλοξενίας, προσφέρει τόνους premium χαρακτηριστικών φιλοξενίας που είναι κατάλληλες για νέους blogger > Παράγγειλε εδώ.
3. Κατευθύνετε το DNS του τομέα του ιστολογίου σας στον κεντρικό υπολογιστή σας
Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ενημερώσετε την εγγραφή του Συστήματος Ονομάτων Τομέα (DNS) στον καταχωρητή ονομάτων τομέα (όπου καταχωρίσατε τον τομέα σας στο βήμα #1) για να οδηγεί στον διακομιστή ονομάτων DNS που φιλοξενεί ιστοσελίδες. Οι λεπτομέρειες του web hosting DNS Nameserver σας αποστέλλονται συνήθως μέσω email όταν εγγραφείτε πρώτα στη φιλοξενία σας.
Το DNS σημαίνει Domain Name System και χρησιμοποιείται για να κατευθύνει οποιονδήποτε εισερχόμενο χρήστη προς τη διεύθυνση IP του διακομιστή. Έτσι, όταν ένας χρήστης εισάγει το όνομα τομέα σας (π.χ. example.com) στο πρόγραμμα περιήγησής του, οι εγγραφές DNS θα ανακτήσουν τη διεύθυνση IP του κεντρικού υπολογιστή σας και θα εμφανίσουν το ιστολόγιό σας στον χρήστη.
Παράδειγμα – Για να αλλάξετε το DNS του τομέα σας στο NameCheap, μεταβείτε στη Λίστα τομέων > Διαχείριση > DNS πελατών.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την ενημέρωση του DNS του ιστολογίου σας στο Namecheap.
4. Εγκαταστήστε το WordPress στον web host σας
Για να ξεκινήσετε το blogging, θα χρειαστεί πρώτα να εγκαταστήσετε ένα «λογισμικό ιστολογίου» στον οικοδεσπότη Ιστού σας.
Το WordPress μπορεί να εγκατασταθεί με μη αυτόματο τρόπο στον οικοδεσπότη Ιστού σας. ή εγκαθίσταται αυτόματα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή εγκατάστασης με ένα κλικ. Και οι δύο μέθοδοι είναι αρκετά απλές και μπορούν να γίνουν εύκολα.
Εγχειρίδιο εγκατάστασης του WordPress
Με μια γρήγορη ματιά, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε:
Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων για το WordPress στο διακομιστή ιστού σας, καθώς και έναν χρήστη της MySQL που έχει όλα τα προνόμια για την πρόσβαση και την τροποποίησή του.
Μετονομάστε το αρχείο wp-config-sample.php στο wp-config.php.
Ανοίξτε το wp-config.php στον επεξεργαστή κειμένου (σημειωματάριο) και συμπληρώστε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων σας.
Τοποθετήστε τα αρχεία WordPress στην επιθυμητή τοποθεσία στο διακομιστή ιστού σας.
Εκτελέστε το σενάριο εγκατάστασης του WordPress μεταβαίνοντας στο wp-admin / install.php στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εάν εγκαταστήσατε το WordPress στον ριζικό κατάλογο, θα πρέπει να επισκεφθείτε: http://example.com/wp-admin/install.php; εάν εγκαταστήσατε το WordPress στον δικό του υποκατάλογο που ονομάζεται ιστολόγιο, για παράδειγμα, πρέπει να επισκεφθείτε: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
Και τελειώσατε.
WordPress Εγκατάσταση με ένα κλικ
Οι περισσότεροι bloggers δεν εγκαθιστούν το WordPress με μη αυτόματο τρόπο.
Με την υποστήριξη των υπηρεσιών εγκατάστασης με ένα κλικ, όπως Softaculous (διαθέσιμο με τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού), η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει με μερικά απλά κλικ.
Για λόγους αναφοράς, οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πού μπορείτε να βρείτε τη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης σε εσάς Hostinger ταμπλό. Για να εγκαταστήσετε το WordPress, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο με κύκλους και ακολουθήστε τις εικονικές οδηγίες – το σύστημά σας WordPress θα πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για διαφορετικούς οικοδεσπότες Ιστού, αλλά η διαδικασία είναι βασικά η ίδια. Επομένως, μην ανησυχείτε εάν δεν χρησιμοποιείτε έναν από αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές που εμφανίζονται εδώ.
Παράδειγμα – Μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον οικοδεσπότη Ιστού σας με λίγα μόνο κλικ χρησιμοποιώντας Hostinger Αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης (επίσκεψη Hostinger εδώ).
Συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του WordPress (Σύστημα Backend)
Μόλις εγκαταστήσετε το σύστημα WordPress, θα σας δοθεί μια διεύθυνση URL για να συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του WordPress. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το URL θα είναι κάτι τέτοιο (εξαρτάται από το φάκελο που εγκαταστήσατε το WordPress):
http://www.exampleblog.com/wp-admin
Μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση URL και συνδεθείτε με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. και από εκεί, θα είστε τώρα στο back-end (ταμπλό) του ιστότοπού σας WordPress - αυτό είναι το μέρος του blog στο οποίο μόνο εσείς ως διαχειριστής έχετε πρόσβαση.
Παρεμπιπτόντως – Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε σελιδοδείκτη τη διεύθυνση URL σύνδεσης wp-admin του WordPress, καθώς θα έρχεστε εδώ πολύ συχνά.
Δημιουργία νέας ανάρτησης στο WordPress.
Η τελευταία έκδοση του WordPress αυτή τη στιγμή είναι η έκδοση 5.9.3 - από προεπιλογή θα χρησιμοποιείτε WordPress Gutenberg ως επεξεργαστής μπλοκ. Το Gutenberg φέρνει μεγάλη ευελιξία στην πλατφόρμα WordPress. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχάριους, καθώς πολλά πράγματα όπως η ρύθμιση χρωμάτων φόντου και άλλα δεν απαιτούν πλέον κωδικοποίηση. Το σύστημα μπλοκ βοηθά επίσης στη διαχείριση διάταξης άρθρων.
Για να γράψετε και να δημοσιεύσετε μια νέα ανάρτηση, απλώς μεταβείτε στην αριστερή πλευρική γραμμή, κάντε κλικ στην επιλογή "Δημοσιεύσεις"> "Προσθήκη νέου" και θα μεταφερθείτε στην οθόνη γραφής. Κάντε κλικ στην «Προεπισκόπηση» για να δείτε την εμφάνιση των πραγμάτων στο μπροστινό μέρος (αυτό που θα δουν οι αναγνώστες σας), κάντε κλικ στο «Δημοσίευση» μόλις ολοκληρωθεί η ανάρτηση.
Hola! Τώρα έχετε δημοσιεύσει το πρώτο σας blog.
5. Σχεδιάστε την εμφάνισή σας στο Blog σας με προκατασκευασμένα θέματα
Τώρα που έχουμε έτοιμο το γυμνό WordPress, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια βαθύτερη κατάδυση. Όπως όλα τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), ένα ιστολόγιο WordPress αποτελείται από 3 κύρια στοιχεία:
Πυρήνας CMS - το σύστημα που εγκαταστήσαμε νωρίτερα χρησιμοποιώντας το auto-installer,
θέματα - το "front-end" του ιστολογίου σας, εκεί ελέγχετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας και
Πρόσθετα - add-on που σας δίνει έλεγχο και λειτουργίες στο blog σας (περισσότερα για αυτό αργότερα)
Για να σχεδιάσουμε ή να προσαρμόσουμε ένα προφίλ blog, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε ένα σύνολο αρχείων PHP και CSS που βρίσκονται συνήθως στον / wp-content / themes / directory. Αυτά τα αρχεία διαχωρίζονται από τα βασικά συστήματα WordPress και μπορείτε να τα αλλάξετε όσο συχνά θέλετε.
Οι περισσότεροι μεμονωμένοι μπλόγκερ δεν δημιουργούν τα δικά τους blog θέματα από την αρχή. Αντίθετα, αυτό που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα έτοιμο θέμα (ή ένα ακατέργαστο θέμα) και να το προσαρμόσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Υπάρχουν απεριόριστοι αριθμοί πανέμορφων θεμάτων WordPress γύρω από το Διαδίκτυο - μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας οδηγήσει σε εκατομμύρια.
Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργείτε ένα blog του WordPress, η πρότασή μου προς εσάς είναι να αρχίσετε με ένα έτοιμο θέμα και να το τσίμπησετε στην πορεία.
Εδώ μπορείτε να φτιάξετε έτοιμα σχέδια του WordPress:
Ο Κατάλογος θεμάτων WordPress είναι όπου μπορείτε να λάβετε όλα τα δωρεάν θέματα του WordPress. Τα θέματα που αναφέρονται σε αυτόν τον κατάλογο ακολουθούν πολύ αυστηρά πρότυπα που παρέχονται από τους προγραμματιστές του WordPress, επομένως, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να αποκτήσετε δωρεάν σχέδια θεμάτων χωρίς σφάλματα.
Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε θέματα WordPress υψηλής ποιότητας είναι να εγγραφείτε σε WordPress Theme Club ή να πληρώσετε για ένα επαγγελματικό θέμα που έχει σχεδιαστεί.
Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που έχετε ακούσει για τους Θεματικούς Ομίλους, εδώ είναι πώς λειτουργεί: Καταβάλλετε ένα σταθερό ποσό αμοιβής για να συμμετάσχετε στο κλαμπ και παίρνετε διάφορα σχέδια που προσφέρονται στις λέσχες. Τα θέματα που προσφέρονται στο Club Theme είναι συνήθως επαγγελματικά σχεδιασμένα και ενημερωμένα τακτικά.
Υπάρχουν Πολλοί άλλοι εκεί έξω - ορισμένοι σύλλογοι καλύπτουν ακόμη και μια συγκεκριμένη βιομηχανία, όπως μεσίτες ή σχολεία · αλλά θα καλύψουμε μόνο τρία σε αυτό το άρθρο.
Ιστοσελίδα: ElegantThemes.com / Τιμή: 89 $/έτος ή 249 $/διάρκεια ζωής
Το Elegant Themes είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής λέσχη θεμάτων WordPress στον κλάδο. Με περισσότερους από 750,000 ευχαριστημένους πελάτες, ο θεματικός ιστότοπος προσφέρει το Divi Builder με περισσότερες από 800 προκατασκευασμένες διατάξεις και σχέδια για να διαλέξετε. Σας επιτρέπει επίσης να κατεβάζετε premium πρόσθετα που θα επιβαρύνουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Η συνδρομή στο Elegant Theme είναι αρκετά προσιτή. Μπορείτε να απολαύσετε πρόσβαση σε όλα τα θέματα σε απεριόριστους ιστότοπους με 69 $/έτος. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα πρόσθετα, πρέπει να πληρώσετε 70 $/έτος. Εάν αγαπάτε τα κομψά θέματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε το πρόγραμμα διάρκειας ζωής με μια εφάπαξ πληρωμή 199 $.
Η εμπειρία μου με τα κομψά θέματα ήταν γενικά θετική και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα συστήσω.
Είναι προσιτό και εύκολο στη χρήση, και οι επιλογές προσαρμογής είναι σχεδόν ατελείωτες. Είτε είστε περιστασιακός blogger είτε έμπειρος επιχειρηματίας, το Elegant Themes δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την αισθητική της ιστοσελίδας σας, αλλά και να καταστήσετε τον ιστότοπό σας πλοηγό και πιο φιλικό προς το χρήστη, κάτι που είναι καλό για την προσέλκυση περισσότερων επισκεψιμότητας και ενισχύοντας τις επιχειρήσεις.
StudioPress
Θέματα WordPress στο Studio Press.
Ιστοσελίδα: StudioPress.com / Τιμή: 129.95 $/θέμα ή 499.95 $/διάρκεια ζωής
Εάν είστε χρήστης WordPress εδώ και πολύ καιρό, πιθανότατα έχετε ακούσει για το StudioPress. Είναι δημοφιλές για την Γένεση πλαίσιο, το μινιμαλιστικό και φιλικό προς το SEO πλαίσιο WordPress για όλα τα θέματα StudioPress.
Το StudioPress προσφέρει ευέλικτες χρεώσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το Genesis Framework με θέμα παιδιού είναι διαθέσιμο για μια εφάπαξ πληρωμή $ 59.99. Το θέμα πριμοδότησης, το οποίο περιλαμβάνει το πλαίσιο Genesis, κοστίζει $ 99 το καθένα. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα θέματα, μπορείτε να πληρώσετε $ 499.
Θέματα Artisan
Έτοιμοι χώροι που προσφέρονται από τα Θέματα Artisan.
Το Artisan Themes δεν είναι το συνηθισμένο θεματικό κέντρο WordPress. Αντί να κατεβάζετε θέματα με προκαθορισμένες διατάξεις, αυτό το θεματικό κλαμπ σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα θέμα από το μηδέν χρησιμοποιώντας πάνω από 20 ενότητες (προσκλήσεις για δράση, οθόνες πλακιδίων, στοιχεία χαρτοφυλακίου κ.λπ.).
Μπορείτε να απελευθερώσετε τις ενότητες στα θέματα της. Δύο από τα πιο λειτουργικά και σύγχρονα θέματα είναι Ινδικό και ενότητες. Σε αντίθεση με άλλους ιστοτόπους θεμάτων WordPress, μπορείτε να αγοράσετε μόνο τα θέματα ξεχωριστά για $ 129 το καθένα.
Έτοιμοι χώροι είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν θέλουν την ταλαιπωρία της προσαρμογής ενός θέματος WordPress. Απλά επιλέξτε το θέμα που περιγράφει καλύτερα την επιχείρησή σας, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίσετε σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες τοποθεσίες μόνο εάν έχετε εγκαταστήσει το θέμα από το κατάστημα όπως καθορίζεται.
6. Προσθέστε Λειτουργίες Blog με Πρόσθετα
Ένα πρόσθετο είναι μια πρόσθετη εφαρμογή που τρέχει πάνω από το WordPress και προσθέτει νέες δυνατότητες και λειτουργίες σε ένα ιστολόγιο WordPress. Υπάρχουν σχεδόν 60,000 δωρεάν πρόσθετα WordPress.org επίσημος κατάλογος plugin αυτή τη στιγμή και δεκάδες χιλιάδες περισσότερα διαθέσιμα σε άλλες αγορές.
Οι bloggers χρησιμοποιούν πρόσθετο για να προσθέσουν κάθε είδους λειτουργίες στο ιστολόγιό τους στο WordPress. Για παράδειγμα, μπορείτε:
Το Akismet είναι ένα από τα παλαιότερα πρόσθετα που έρχονται μαζί με το WordPress από προεπιλογή. Αυτό το plugin σας βοηθά να ελέγξετε όλα τα σχόλιά σας κατά της υπηρεσίας του για να δείτε αν είναι spam. Συλλέγει όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα και σας επιτρέπει να τα αναθεωρήσετε κάτω από την οθόνη διαχείρισης των σχολίων του ιστολογίου.
Το Vault Press, από την άλλη πλευρά, είναι μια υπηρεσία αντιγράφων ασφαλείας και σάρωσης ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο που σχεδιάστηκε από την Automattic. Αυτό το plugin σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού όλων των αναρτήσεων, των σχολίων, των αρχείων πολυμέσων, των αναθεωρήσεων και των ρυθμίσεων του πίνακα ελέγχου στους διακομιστές. Το WordFence και το iThemes Security είναι plugins που συνδυάζουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας του WordPress. Η κύρια λειτουργία αυτού του plugin είναι να σφίξει την ασφάλεια ενός ιστολογίου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για αντικρουόμενες λειτουργίες ή για να χάσετε τίποτα στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας.
Πρόσθετα για την απόδοση του ιστολογίου
Χρειάζεστε μια σειρά από προσθήκες βελτιστοποίησης απόδοσης για να επιταχύνετε το ιστολόγιό σας. Ευτυχώς, μπορείτε να καλύψετε τις περισσότερες από αυτές τις βελτιστοποιήσεις με δωρεάν πρόσθετα.
Για προσωρινή αποθήκευση - W3 Σύνολο Cache, WP-Βελτιστοποίηση, LiteSpeed Cache, Swift Performance, καθώς Autoptimize είναι οι γνωστές επιλογές. Μια προσθήκη προσωρινής μνήμης είναι απαραίτητη στον σύγχρονο κόσμο του blogging – βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη αυξάνοντας την απόδοση του διακομιστή, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τη λήψη και αυξάνοντας την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας.
Για δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) – Cloud Flare προσφέρει μια δωρεάν προσθήκη που ενσωματώνει τα πάντα με λίγα κλικ.
Επίσης – εάν το ιστολόγιό σας έχει πολλές εικόνες σε αυτό – σκεφτείτε να προσθέσετε Ewww Optimizer Image. Πρόκειται για ένα εργαλείο βελτιστοποίησης εικόνας με ένα κλικ που μπορεί να βελτιστοποιήσει τα αρχεία εικόνας στη βιβλιοθήκη σας. Έχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης συμπίεσης εικόνων για να μειώσει το μέγεθος των εικόνων κατά τη φόρτωσή τους. Με τη βελτιστοποίηση των εικόνων, μπορείτε να μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας και να επιτύχετε ταχύτερη απόδοση του ιστότοπου.
Προσθήκες για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)
WordPress SEO αναπτύχθηκε από το Yoast και Όλα σε Ένα SEO Pack που αναπτύχθηκε από τον Michael Torbert είναι δύο πολύ καλές (και οι δύο είναι δωρεάν!) προσθήκες στη λίστα προσθηκών του ιστολογίου σας.
Πρόσθετο για το Gutenberg Blocks
Με την εισαγωγή του προγράμματος επεξεργασίας Gutenberg στο WordPress 5.0, οι μπλόγκερ μπορούν τώρα να δημιουργήσουν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή που βασίζεται σε μπλοκ. Από προεπιλογή, το WordPress προσφέρει ένα σύνολο βασικών μπλοκ περιεχομένου, όπως μια παράγραφος, μια εικόνα, ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση, έναν σύντομο κώδικα κ.ο.κ Προσθέτοντας πρόσθετα Gutenberg Block, μπορείτε να προσθέσετε πιο ελκυστικά στοιχεία (για παράδειγμα - FAQ, ακορντεόν, προφίλ συγγραφέα, καρουσέλ, μπλοκ κλικ-για-tweets, μπλοκ GIF κ.λπ.) στο ιστολόγιό σας.
Τελικές σκέψεις: Η ρύθμιση του ιστολογίου σας είναι το βήμα #1
Ορίστε το λοιπόν – το πρώτο σας blog. Όπως υποσχέθηκα - easy peasy.
Αλλά η δημιουργία του ιστολογίου σας είναι μόνο το πρώτο βήμα. Μόλις το ιστολόγιό σας είναι έτοιμο, πρέπει να αρχίσετε να το αναπτύσσετε και να το βελτιώνετε. Η χρήση του σωστού συνόλου δεδομένων, η επιλογή των καλύτερων εργαλείων και η εφαρμογή της καλύτερης στρατηγικής επηρεάζουν το πόσο επιτυχημένο θα είναι το ιστολόγιό σας.
Για να συνεχίσετε το ταξίδι σας, ρίξτε μια ματιά στον άλλο οδηγό μου αυτής της σειράς.
Λίγα περισσότερα: Γιατί να διαβάσετε τον Οδηγό Blogging μου;
Ίδρυσα αυτόν τον ιστότοπο, το Web Hosting Secrets Revealed (WHSR), το 2008, και, εν μέρει, χάρη σε ένα υπέροχο καλωσόρισμα από την κοινότητα του blogging, έχουμε εξελιχθεί από όλο τον κόσμο.
Έκτοτε, η WHSR έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ιστότοπους του Net για συμβουλές φιλοξενίας ιστοσελίδων και έχω προσελκύσει τη μάρκα μερικές από τις ισχυρότερες φωνές στο σύγχρονο blogging - όλοι τους έχουν τροφοδοτήσει τη συμβολή τους σε αυτό το βιβλίο και τον ιστότοπο, κάνοντας είναι ο πόρος μετάβασης σε οποιονδήποτε ξεκινά από τη διαδρομή αυτο-φιλοξενίας blogging.
Με αυτό το μη-ανοησία οδηγό, θα σας παρέχουμε μερικές από τις πιο γρήγορες, εύληπτες και πάνω απ 'όλα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά σας σχετικά με το blogging - από τη δική μου εμπειρία και από το μυαλό των ανθρώπων που απολαμβάνουν ό, τι κάνουν.
Η φράση «αξίζει τον κόπο» μπορεί να είναι πολύ υποκειμενική. Το blogging είναι κάτι πολύ ευέλικτο, πιθανώς ωφέλιμο για να κερδίσετε χρήματα, να προωθήσετε τις επιχειρήσεις ή απλά να αφιερώσετε το χρόνο σας. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής - η πραγματική αξία του blogging εξαρτάται από το άτομο.
1. Κερδίστε χρήματα στο Διαδίκτυο
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσουν χρήματα τα blog και σήμερα, οι ευκαιρίες για τους ικανούς είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οι καταναλωτές σήμερα αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο τους παράγοντες επιρροής ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριών. Το έχουν συνειδητοποιήσει και οι εταιρείες.
Οι επωνυμίες έχουν δείξει την προθυμία τους να συνεργαστούν στενά με δημοφιλείς bloggers. Για παράδειγμα, η Somersbys συνεργάστηκε με πολωνούς bloggers πρόσφατη εκστρατεία μάρκετινγκ. Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχία τόσο για το brand όσο και για τους bloggers.
Ως άλλο παράδειγμα αυτού του WPX Hosting ορίστηκε ο Matthew Woodward των SEO Bloggers ως «επίσημη μασκότ» τους για την προώθηση προϊόντων. Οι ευκαιρίες σας θα βρίσκονται στη θέση που έχετε επιλέξει, καθώς και στη δύναμη του κοινού σας.
Οι πιο ευρετηριασμένες σελίδες σημαίνουν υψηλότερες πιθανότητες κατάταξης στην αναζήτηση, οδηγώντας σε μεγαλύτερο όγκο επισκεψιμότητας. Όσο περισσότεροι επισκέπτες έχετε, τόσο υψηλότερος θα είναι ο όγκος μετατροπών. Στην πραγματικότητα, πολλοί έμποροι B2B είναι πεπεισμένοι ότι το blogging είναι ο πιο σημαντικός τύπος περιεχομένου στο διαδίκτυο.
3. Μόνο για διασκέδαση
Ο καθένας χρειάζεται ένα χόμπι και εάν δεν παίρνετε τα πράγματα πολύ σοβαρά, μπορείτε βασικά να κάνετε blog χωρίς κανένα κόστος. Υπάρχει ένας αριθμός αξιοπρεπών δωρεάν παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων, πολλοί από τους οποίους θα παρέχουν ακόμη και έναν δωρεάν υποτομέα για χρήση.
Ακόμα κι αν θέλετε κάτι που αποδίδει λίγο καλύτερα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με λιγότερα από 100 $ ετησίως. Όχι μόνο μπορείτε να μοιράζεστε πληροφορίες σε ένα ευρύ κοινό, αλλά υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να αποκτήσετε και δεξιότητες υποστήριξης - επεξεργασία εικόνας, SEO και πολλά άλλα.
Χρήσιμα εργαλεία blogging που μας αρέσουν
Παρόλο που χρήσιμα δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες ιστού υπάρχουν στο διαδίκτυο, το πρόβλημα είναι να τα βρείτε ανάμεσα σε όλα τα άλλα ανεπιθύμητα ή/και ξεπερασμένα εργαλεία. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, ακολουθεί μια λίστα με εύχρηστα εργαλεία που χρησιμοποιούμε συνεχώς στο WHSR.
GT Metrix - Ελέγξτε λεπτομερώς την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας.
Συχνές Ερωτήσεις στο Blogging
Πόσο κοστίζει για να ξεκινήσετε ένα blog;
Το εκτιμώμενο κόστος για την εκκίνηση ενός ιστολογίου που περιλαμβάνει ένα όνομα τομέα και μια φιλοξενία ιστοσελίδων είναι κάτω από $ 100 το χρόνο (λιγότερο από $ 10 το μήνα). Το κόστος αυτό βασίζεται σε ένα αυτοματοποιημένο ιστολόγιο (χρησιμοποιώντας το WordPress). Η κατανομή του κόστους θα ήταν: 15 δολάρια ετησίως για ένα όνομα .com και περίπου 60 δολάρια ετησίως για αμοιβή φιλοξενίας στο διαδίκτυο.
Πώς πληρώνονται οι bloggers;
Για να λάβω μια καλύτερη εικόνα για το πώς πληρώνονται οι μπλόγκερ, τους ταξινομώ σε 2 τύπους - ο ένας είναι όπου ασχολείστε απευθείας με πελάτες ή διαφημιζόμενους, ενώ ο άλλος είναι όπου συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα που προσφέρεται από μια εταιρεία ή δίκτυο. Όταν ασχολείστε απευθείας με πελάτες ή διαφημιζόμενους, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της τιμολόγησης. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με την πώληση premium περιεχομένου (ιστότοπος συνδρομής), απευθείας διαφήμιση, πώληση του προϊόντος σας και περισσότερο.
Πώς να ξεκινήσετε ένα blog δωρεάν;
Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπου μπορείτε να ξεκινήσετε ένα δωρεάν blog σήμερα, αυτό περιλαμβάνει το WordPress.com, το Tumblr ή το Blogger. Για να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και μπορείτε να ξεκινήσετε να δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας.
Ποια είναι η παγίδα πίσω από μια δωρεάν πλατφόρμα blogging;
Τίποτα δεν έρχεται δωρεάν στον κόσμο μας. Υπάρχει μια σειρά από μειονεκτήματα με μια δωρεάν πλατφόρμα blogging. Υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από κάθε πλατφόρμα που πρέπει να τηρείτε. Το όνομα τομέα του ιστολογίου σας φαίνεται να είναι ένας υποτομέας όπως "myblogname.wordpress.com" ή "myblogname.tumblr.com". Υπάρχουν περιορισμένες λειτουργίες, προσθήκες και επιλογή θέματος που μπορείτε να κάνετε στο ιστολόγιό σας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό – συνήθως, οι δωρεάν πλατφόρμες περιορίζουν την ευκαιρία δημιουργίας εσόδων από το ιστολόγιό σας. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας ένα αυτο-φιλοξενούμενο WordPress.org (όπως έχω καλύψει σε αυτόν τον οδηγό). Εκτός από την υπέρβαση του περιορισμού του δωρεάν ιστολογίου, η πιθανή ανάπτυξη του ιστολογίου σας είναι απεριόριστη.
Σχετικά με τον Jerry Low
Ιδρυτής του WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - ένα σχόλιο φιλοξενίας που εμπιστεύτηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους χρήστες του 100,000. Περισσότερο από 15 χρόνια εμπειρίας στο web hosting, μάρκετινγκ θυγατρικών, και SEO. Συνεργάτης στο ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com και πολλά άλλα.